IMG_3047
P6060013
previous arrow
next arrow

De Springplank is aangesloten bij Jeugdwerk Limburg, een overkoepelende vereniging die bestaat uit jeugd- en jongerenwerkorganisaties in Limburg. Meer informatie is te vinden op de website: www.jeugdwerklimburg.nl

Bij een normale gang van zaken in het jeugdwerk voldoen contacten tussen vrijwilligers en kinderen, of tussen kinderen en vrijwilligers onderling, aan de gangbare normen en waarden. In die situatie wordt de waardigheid van een kind of persoon nooit aangetast. Als club willen we een veilige omgeving bieden aan alle kinderen en volwassenen, die aan onze activiteiten deelnemen. Dit is verankerd in ons clubbeleid, maar daarmee valt helaas niet uit te sluiten dat er zich situaties voordoen of er situaties ontstaan in de vorm van ongewenste omgangsvormen. Ongewenste omgangsvormen kunnen zich bijvoorbeeld voordoen in de vorm van pesten, intimidatie, geweld of seksueel getinte gedragingen.

De Springplank heeft een richtlijn voor situaties waarbij een vermoeden ontstaat of sprake is van ongewenste omgangsvormen; dit is de richtlijn ‘’Ongewenste Omgangsvormen’’. Deze richtlijn biedt hulp en kaders om in dergelijke situaties te handelen en hierbij kan een intern of extern vertrouwenspersoon worden benaderd en/of ingeschakeld.
Richtlijn ongewenste omgangsvormen

Onze vertrouwenspersonen zijn:

Mevr. Wendy Seuren intern vertrouwenspersoon

Mevr. Moniek Seijkens extern vertrouwenspersoon
“Mijn naam is Moniek Seijkens, maatschappelijk werker bij Synthese. Voor jeugdclub ‘’de Springplank’’ vervul ik de taak als extern vertrouwenspersoon. Dit betekent dat ik onafhankelijk ben van het jeugdcentrum. U kunt bij mij terecht wanneer u meldingen of klachten heeft in de ruimste zin van het woord, u kunt hierbij denken aan ongewenst gedrag zoals bijvoorbeeld pesten of discriminatie. De gesprekken zijn kosteloos en vertrouwelijk. Via onderstaande gegevens kunt u contact opnemen met mij.”
E: m.seijkens@synthese.nl
✆ 06 36 08 86 09
✆ 0478 – 517300

 

Onze privacyverklaring: 201807 Privacyverklaring Springplank

Wij hanteren voor al onze vrijwilligers een Verklaring omtrent Gedrag.